Kachní konfit

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kachní konfit Foto:
Kachní konfit
Foto: isifa.com

Tento recept vyžaduje dlouhou přípravu, ale ten výsledek rozhodně stojí za to! Odměnou vám bude opravdová lahůdka.

Suroviny
vločková mořská sůl 4 lžíce
kachní stehna 6 ks
tymián 1 hrst snítek
husí nebo kachní sádlo 700 g
řepkový olej (pokud bude třeba) 300 ml
Postup
1

V mělké míse smíchejte šupinky soli a pepř. Položte do mísy kachní stehna a směs do nich vetřete. Pod kůži každého stehna dejte jeden bobkový list. Přikryjte a v chladu nechte přes noc nebo 2–3 dni.

2

Předehřejte troubu na 160 °C, u plynové na stupeň 3. Solnou směs utřete z kachny kuchyňskou utěrkou a dejte je na těsno k sobě v jedné řadě do pekáče. Přidejte pár snítek tymiánu a bobkové listy. Sádlo rozehřejte a kachnu s ním přelijte. Pokud maso nebude celé ponořené, nalijte navrch trochu oleje. Přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 4 hodiny.

3

Vyndejte stehna z pekáče. Dejte je na velký talíř nebo do mísy a zalijte je tukem. Nechte vychladnout, aby tuk ztuhnul. (Takhle je můžete uchovat v lednici až měsíc.)

4

Když budete chtít podávat, rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Vyndejte stehna z tuku a oškrabejte přebytečný. Dobře dochuťte a dejte je do pekáče. Můžete je 15–20 minut péct, aby kůžička byla křupavá nebo je smažit v horké pánvi 10–15 minut na nižší teplotě. Podávejte s kousky brambor osmaženými v sádle, s červeným zelím a hráškem.

Videa

reklama

reklama