Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky Foto:
Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Foto: Vlado Kníž

Kachní foie gras to je klasika francouzské kuchyně, která rozhodně nesmí chybět ve vašem repertoáru. K tomu zkaramelizovaná jablka – a dokonalý předkrm je hotov.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kachní játra
kyselá jablka
Calvados
limetková šťáva
petrželka
sůl
Postup
1

Do pánve nasypte třtinový cukr, nechte ho zkaramelizovat a zalijte trochou vody. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvadosem a nechte podusit.

2

Na talíř nasypte trochu hladké mouky, osolte, opepřete a promíchejte. Ve směsi obalte játra, která následně orestujte na rozpálené pánvi. Jablka nandejte na talíř, ozdobte petrželkou a přidejte orestovaná játra. Posolte a podávejte.

Podívejte se na videorecept a uvidíte sami, jak snadné to je:

Videa

reklama

reklama