Kachní cassoulet s fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní cassoulet Foto:
Kachní cassoulet
Foto: profimedia.cz

Chcete vyzkoušet netradiční pokrm s kachním masem? Máme pro vás kachní cassoulet s fazolemi!

Suroviny
kachní stehna 4 ks
vepřová kůže, pokrájená 70 g
uzená slanina, pokrájená 70 g
čerstvé klobásky (obyčejné nebo česnekové) 150 g
suché bílé fazole, namočené přes noc 150 g
řapík celeru, na kostičky 1/2 ks
cibule, nadrobno 1/2 ks
mrkev, na kostičky 1/2 ks
česnek, nadrobno 2 stroužky
švestkové rajče, na čtvrtky 1 ks
olivový olej 2 lžíce
mořská sůl 3 špetky
mletý černý pepř
citronová šťáva 1 lžíce
Postup
1

Troubu předehřejte na 140 °C. Velkou pánev rozehřejte na vysokém plameni a přilijte olej.

2

Přidejte 1/3 vepřové kůže a restujte po dobu 5 minut, dokud nezhnědne. Přendejte do mísy a pokračujte se zbytkem v dalších dvou várkách.

3

Do pánve dejte uzenou slaninu, orestujte a přendejte do mísy. Přidejte klobásky a opékejte po dobu 5 minut (průběžně je otáčejte). Poté vyndejte a šikmo pokrájejte.

4

Připravte i kachnu (okořeňte solí a pepřem): pečte z každé strany 3–4 minuty, dokud se maso lehce nezatáhne. Přendejte do mísy.

5

Do většího kastrolu nasypejte cibuli, česnek a restujte za stálého míchání po dobu 5 minut. Poté přidejte již upravené ingredience: vepřové, uzenou slaninu, klobásy, kachní stehna, tymián a zalijte citronovou šťávou. Fazole sceďte a přidejte je do kastrolu společně s rajčetem, celerem a mrkví. Podlijte trochou vody (můžete použít i trochu vývaru, pokud máte).

6

Pečte zakryté v předehřáté troubě doměkka. Odkryjte a pečte dokřupava a dozlatova. Vyjměte z trouby a podávejte s vybranou přílohou.

Kachní cassoulet 2 Foto: Kachní cassoulet; foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama