Křupavý rýžový pudink

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Křupavý rýžový pudink Foto:
Křupavý rýžový pudink
Foto: www.iprima.cz

Tahle vydatná sladká snídaně jistě zachutná vám i vašim dětem. Na přípravu budete potřebovat zapékací servírovací mističky.

Suroviny
plnotučné mléko 1 l
kůra z půlky nastrouhaného citronu
vanilkový lusk 1 ks
kulatozrnná rýže 100 g
instantní vanilkový pudink 1 sáček
cukr 3 lžíce
mák 1 lžíce
máslo 1 lžíce
sůl 1 špetka
cukr krupice na posypání
Postup
1

Předehřejte si troubu na 190 °C. V kastrůlku na mírném plameni zahřejte mléko, přidejte rýži, citronovou kůru a pomalu vařte.

2

Těsně před dovařením rýže přisypte vanilkový pudink, 3 lžíce cukru a špetku soli. Za stálého míchání pokračujte ve vaření na mírném plameni. Jakmile je rýže měkká a pudink zhoustl, přidejte mák a kousek másla. Důkladně promíchejte.

3

Pudink rozdělte do malých zapékacích mističek a povrch každé zasypte krupicovým cukrem. Mističky vložte do předehřáté trouby pod gril na tak dlouho, dokud cukr nezkaramelizuje. Hotový pudink vyndejte z trouby a nechte vychladnout, cukr musí ztuhnout.

Videa

reklama

reklama