Jollof rýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Jollof rýže Foto:
Jollof rýže
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte oblíbený západoafrický pokrm, který může být připravený s kuřetem, masem nebo rybami.

Suroviny
olej 1/4 hrnku
naporcované kuře 1 ks
kuřecí vývar 1 a 1/4 litru
cibule, nasekaná 2 ks
červená nebo zelená paprika 1 ks
česnek, nasekaný 3 stroužky
rýže 3 hrnky
rajčata v plechovce 400 g
mrkev 2 ks
zelené fazolky, pokrájené 1 hrnek
zelí, nasekané 1 hrnek
sůl
Postup
1

Rozehřejte olej ve velkém hrnci a opečte na něm kuřecí kousky dohněda. Přendejte je do dalšího velkého hrnce, přilijte vývar. Uveďte do varu, potom snižte teplou a na mírném ohni vařte 20 minut.

2

Asi ve 30 ml oleje z kuřete opékejte cibuli a papriku asi 5 minut. Přidejte česnek a opékejte další 2 minuty. Nasypte rýži, rajčatový protlak, rajčata a povařte vše 2–3 minuty.

3

Uvařené kuře přendejte i s tekutinou do hrnce s rýží. Přidejte mrkev, fazolky, zelí a ochuťte. Přiveďte do varu, potom zmírněte oheň, přikryjte a vařte 20 minut. Nechte 10 minut odpočívat a pak podávejte s natvrdo vařenými vejci a salátem.

Jollof rýže Foto: isifa.com

Jollof rýže. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama