Jogurtová bábovka

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Jogurtová bábovka Foto:
Jogurtová bábovka
Foto: isifa.com

Recept na klasickou bábovku se najde jistě v každé rodině. Můžete si ovšem přidat ještě jeden, pokud budete chtít malou změnu. A tenhle s medovým sirupem a polevou jistě stojí za to.

Suroviny
máslo 250 g
světlý hnědý cukr 200 g
vejce 4 ks
hladká mouka s kypřicím práškem 280 g
sůl 1 špetka
mleté mandle 150 g
bílý jogurt 250 g
Na citronovo-medový sirup:
med 1/2 hrnek
cukr 160 g
šťáva a kůra 1 citronu
skořice 1 kousek
voda 3/4 hrnku
Na polevu:
horká voda 1 lžíce
nastrouhaná kůra z 1 citronu
čerstvé maliny na ozdobení
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. V míse vyšlehejte máslo s cukrem, potom postupně přidávejte vejce a po každém přidání důkladně vyšlehejte.

2

Mouku se solí smíchejte a polovinu vmíchejte do máslové směsi spolu s mandlemi a polovinou jogurtu a zopakujte se zbylými ingrediencemi. Dobře promíchejte, aby se vše spojilo.

3

Těsto nalijte do připravené formy, pečte 1 hodinu, nebo dokud zapíchnutou špejli nevyndáte čistou. Vyndejte z trouby a opatrně přelijte citronovo-medovým sirupem.

4

Bábovku nechte vychladnout ve formě, potom ji vyndejte a přelijte polevou.

5

Sirup: Všechny ingredience dejte do malého kastrolu a na střední teplotě míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí, potom zvyšte teplotu a vařte 3–4 minuty. Sundejte z plotny a nechte pomalu vystydnout.

6

Poleva: Do misky dejte moučkový cukr, vmíchejte vodu a citronovou kůru a přelijte směsí bábovku. Ozdobte malinami.

Jogurtová bábovka Foto:

Jogurtová bábovka                                                                                                             Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama