Jižanské smažené kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Jižanské smažené kuře  Foto:
Jižanské smažené kuře
Foto: Marek Dienstl

V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich neodolatelné smažené kuře v křupavém pikantním těstíčku. Marináda z kefíru zařídí, že maso krásně zkřehne. Tohle kuře bude zlatý hřeb vaší letní kuchyně!

Při přípravě postupujte podle video receptu:


Suroviny
vykostěné kuře 1 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
cajenský pepř 1 lžička
dijonská hořčice 1 lžička
kefír 2 dl
rostlinný olej
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Kuře nakrájíme na stejně velké kousky. V míse smícháme špetku sladké papriky, cajenského pepře, přidáme sůl a pepř, lžičku hořčice, kefír a ve směsi promícháme kuřecí kousky. Poté necháme asi 30 minut maso odležet.

2

Potom kousky vyndáme a obalíme v mouce, kterou dochutíme špetkou sladké papriky, cajenského i černého pepře a soli.

3

V pánvi rozpálíme rostlinný olej. Kuřecí kousky zprudka osmažíme do zlatova.

4

Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a můžeme podávat ozdobené čerstvou bazalkou.

Jižanské smažené kuře 2

Jižanské smažené kuře 3

Jižanské smažené kuře 4

Jižanské smažené kuře 5

Jižanské smažené kuře 6

Jižanské smažené kuře 7

Jižanské smažené kuře 8

Jižanské smažené kuře  Foto: Marek Dienstl

Jižanské smažené kuře. Foto: Marek Dienstl

Jižanské smažené kuře  Foto: Alena Hrbková

Jižanské smažené kuře. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařkaRozpal to, šéfe! - kuchařka

Videa

reklama

reklama