Jetelinky

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 plechy
Jetelinky Foto:
Jetelinky
Foto: Pěkně vypečený blog

Jetelinky jsou velmi snadné a nenáročné také na ingredience. Jen je potřeba si s nimi trochu vyhrát a snažit se dělat kuličky malinké. Při pečení totiž ještě nabydou.

Suroviny
jemně mleté lískové oříšky 150 g
celé vejce 1 ks
bílek na namočení celých ořechů
celé lískové ořechy
Postup
1

Mleté lískové ořechy, cukr, strouhanku, hrubou mouku a vejce společně smíchejte. Pokud se těsto hodně lepí, přisypejte trochu mouky.

2

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 165 °C a připravte si dva plechy, které vyložte pečicím papírem. Z těsta dělejte malé kuličky a pokládejte je vždy po třech kusech k sobě. Lískové oříšky dejte do misky s bílkem a celé je v něm namočte.

3

Oříšky pak klaďte po jednom doprostřed každé trojice kuliček. Pečte 17–20 minut a během pečení 2x otevřete a hned zavřete troubu, aby odešla přebytečná vlhkost. Jetelinky by měly být pevné a dát se jednoduše sloupnout z papíru. Poté je skladujte na chladnějším místě v krabičce (ale ne v lednici).

Jetelinky 2 Foto: Jetelinky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama

\n