Jemná bramborová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jemná bramborová polévka Foto:
Jemná bramborová polévka
Foto: archiv Gurmet

Delikátní kombinace jemné chuti vařených brambor a pikantní řeřichy.

Suroviny
brambory 500 g
sýr Lučina 100 g
mléko 250 ml
lístky řeřichy (lze ji nahradit pórkem) 1/2 šálku
sůl
Postup
1

Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky, nasypte do hrnce, zalijte 750 ml vroucí vody a osolte (méně než obvykle, protože vodu nebudete slévat – tvoří základ polévky). Rychle přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a vařte pomalým varem pod pokličkou 20 minut doměkka.

2

Uvařené brambory ve vodě rozmačkejte, přidejte sýr, mléko, všechno dobře rozmíchejte a okořeňte mletým muškátovým květem.

3

Řeřichu ostříhejte kuchyňskými nůžkami, operte ji a osušte. Polévku nalijte do talířů nebo misek a jednotlivé porce posypte lístečky nastříhané řeřichy.


Prima tip: Pokud chcete připravit polévku ještě jemnější, můžete ji rozmixovat.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Vyzkoušejte i další krémovou polévku s řeřichou:

Recept

Cuketový krém s řeřichou Foto: DIETAVKRABICCE.CZ

Cuketový krém s čerstvou řeřichou

Přemýšlíte o vyzkoušení krabičkové diety? Prozatím si zkuste doma uvařit výbornou polévku, která je na jídelníčku jedné z firem, která podobné krabičky nabízí. Výborná ...
Videa

reklama

reklama