Jelítko se sójovými boby

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jelítko se sójovými boby Foto:
Jelítko se sójovými boby
Foto: Hermína / Prima

K sójové bobům může mít leckdo odstup, ale věřte, že je to velká dobrota. A když k němu přídáte pořádný jelítko, tak není nad čím váhat!

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
sójové lusky 400 g
krvavé jelítko
šalotka
mrkev
rostlinný olej
celá skořice
kajenský pepř
sůl
černý pepř
Postup
1

Sójové lusky spařte ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndejte a zchlaďte v ledové vodě.

2

V hrnci rozpusťte máslo, nasekejte k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a nechte zpěnit. Boby vyloupejte z lusků a přidejte do hrnce, nechte krátce povařit.

3

V pánvi na oleji orestujte nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidejte k bobům.

4

Pánev vráťte na sporák, zakápněte olejem a pro vůni do ní vhoďte celou skořici. Jelítko nakrájejte na kolečka, lehce obalte v mouce a z obou stran opečte v pánvi. Mezitím nakrájejte asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidejte kousek másla a přihoďte jablko, dochuťte špetkou kajenského a černého pepře.

5

Na talíř dejte porci bobů, na ni položte kousky jelita a na každý kousek naservírujte orestovaná jablka.

Jelítko se sójovými boby Foto:

Jelítko se sójovými boby Foto:

Jelítko se sójovými boby                                                                              Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama