Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi  Foto:
Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi
Foto: archiv Pražské řeznictví

Jehněčí k jaru zkrátka patří a určitě stojí za to ho doma připravit. Zkuste třeba tuhle efektní pečínku s voňavým rozmarýnem a křupavou nádivkou s mandlemi.

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...
Suroviny
jehněčí kýta bez kosti 1,5 kg
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 lžíce
hrozinky 100 g
máslo 1 lžíce
čerstvý špenát 400 g
sekané mandle 20 g
čerstvý rozmarýn 3 snítky
sůl a čerstvě namletý pepř
voda na podlití
Postup
1

Maso očistěte a rozřízněte na plát. Česnek prolisujte, smíchejte se solí, olejem a nakrájeným rozmarýnem. Vetřete do masa ze všech stran a nechte maso asi 20 minut odpočívat v pokojové teplotě.

2

Rozinky zalijte horkou vodou a nechte krátce nabobtnat. V pánvi rozpusťte máslo a vsypte listy špenátu, nechte chvíli zavadnout. Rozinky slijte, posekejte společně se špenátem. Promíchejte s nasekanými mandlemi. Dochuťte solí, pepřem.

3

Plát jehněčí kýty potřete směsí, zaviňte a svažte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte vodou, zakryjte pokličkou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 1,5 hodiny. Potom odkryjte a za občasného potírání masa výpekem pečte dozlatova dalších 30–45 minut.

Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi  Foto: Jehněčí roláda se špenátem a mandlemi ; foto: archiv Pražské řeznictví

Článek

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou Foto:

Výběr těch nejlepších slaných rolád, které si zamilujete!

Sladké rolády jsou skvělou chuťovkou ke kávě, ale co taková slaná roláda s masem nebo sýrem? Připravte si ji doma a máte svačinku i hlavní jídlo.
Videa

reklama

reklama