Jehněčí minikebaby s jogurtovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jehněčí minikebaby s jogurtovým dipem Foto:
Jehněčí minikebaby s jogurtovým dipem
Foto: profimedia.cz

Kebaby se skvěle hodí na grilovačku a jejich mini verze jsou ještě lepší: můžete vyzkoušet několik druhů masa a nabídnout tak hostům širší výběr jednohubek :)

Suroviny
libové mleté jehněčí 300 g
česnek, prolisovaný 1 stroužek
čerstvý zázvor, prolisovaný 2 a 1/2cm kus
sůl 1/4 lžičky
mletá paprika 2 lžičky
Dip:
čerstvá máta, pokrájená 2 lžíce
plocholistá petržel, pokrájená 2 lžíce
celý kmín 1 lžička
nízkotučný jogurt 150 ml
Postup
1

Předehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte všechny ingredience na minikebaby (pokud nechcete použít jehněčí, můžete vyzkoušet například mleté krůtí bez kůže).

2

Prsty vytvarujte minikebaby (z množství asi 1 lžíce masa) kolem špejle, dotvarujte je do podoby "párečku".

3

Kebaby grilujte asi 10–15 minut, dokud nejsou krásně dohněda a dostatečně propečené.

4

Mezitím si připravte dip: smíchejte všechny ingredience v misce a dejte vychladit do lednice, dokud nebudou kebaby hotové.

Videa

reklama

reklama