Jehněčí kebab s jogurtovým dipem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jehněčí kebab s jogurtovým dipem  Foto:
Jehněčí kebab s jogurtovým dipem
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Grilování je přímo symbolem tepla, léta a pohody. Tyhle jehněčí kebábky jsou příjemnou změnou oproti všem grilovacím klasikám. S jogurtovým dipem, salátem a pitou jsou krásně osvěžující a plné chuti.

Suroviny
pita chléb 4 ks
mleté jehněčí 500 g
čerstvé bylinky – petrželka a koriandr 1 hrst
česnek, jemně nasekaný 2–3 stroužky
cibule, jemně nasekaná 1/2 ks
drcený římský kmín 1 lžička
sůl
čerstvě namletý pepř
Na jogurtový dip:
řecký jogurt 1 kelímek
olivový olej 1 lžíce
stroužek česneku utřený se solí
Postup
1

Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promíchejte, zpracujte v kompaktní hmotu a napíchejte na dřevěné špejle, které jste si předem namočili ve vodě. Především dobře osolte a opepřete.

2

Jogurt smíchejte s olejem, mátou a česnekem, dejte do lednice dobře vychladit.

3

Kebaby grilujte, dávejte pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dejte z obou stran prohřát i pitu. Servírujte s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.

Jehněčí kebab s jogurtovým dipem  Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovým dipem  Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovým dipem, foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama