Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (6) - Jehněčí kebab

Zkuste po vzoru šéfa Zdeňka vyměnit klasiku na gril za něco méně tradičního a připravte si jehněčí špízy a k nim výraznou jogurtovou omáčku s koriandrem.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
mleté jehněčí plecko 750 g
šalotka 2 ks
koriandr
římský kmín
mletý kmín
sůl
Na omáčku:
bílý jogurt
česnek 1 stroužek
koriandr
sůl
Postup
1

Na grilu nechte orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo.

2

Mezitím k mletému masu přidejte sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.

3

Římský kmín a chilli papričky přendejte do hmoždíře a rozmělněte, pak přisypte k masu.

4

Směs promíchejte a naneste na kovové jehly. Špízy vložte na rozpálený gril a opékejte ze všech stran zhruba 10 minut.

5

Teď si připravte jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmíchejte citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.

6

Hotový kebab nandejte na talíř a podávejte spolu s omáčkou.

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama