Jednoduchý špenátový koláč se sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 koláč
Jednoduchý špenátový koláč se sýrem Foto:
Jednoduchý špenátový koláč se sýrem
Foto: akademiekvality.cz

Vyzkoušejte další ze série snadných receptů, které se hodí jak ke svačině, tak k večeři. Špenátový koláč navíc můžete podávat ve studené i teplé variantě. Sami si vyberte, jak vám chutná nejvíce.

Suroviny
Těsto:
máslo 170 g
sůl 6 g
vejce 1 ks
studená voda 60 ml
Náplň:
mléko 250 ml
vejce 6 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvý špenát 250 g
sýr Gran Moravia 70 g
Postup
1

Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte hladké těsto. To uložte na půl hodiny do lednice.

2

Předehřejte si troubu na 170 °C a properte špenát. Špenát spařte vroucí vodou a poté ho nechte okapat. Pokud je to potřeba, špenát lehce pokrájejte. Sýr nastrouhejte najemno.

3

V míse vyšlehejte vejce, přidejte smetanu, mléko, sýr, sůl a pepř.

4

Vyndejte z lednice těsto, vyválejte ho a vyložte jím koláčovou formu. Na těsto poklaďte špenát a vše přelijte smetanovou směsí.

5

Vložte koláč do trouby a pečte asi 45 minut nebo dozlatova.

Další zajímavé informace a recepty najdete na www.akademiekvality.cz.

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Videa

reklama

reklama