Jednoduché dýňové curry

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jednoduché dýňové curry Foto:
Jednoduché dýňové curry
Foto: isifa.com

Můžete také přidat pár lžic řeckého jogurtu úplně na závěr, aby curry chutnalo krémověji.

Suroviny
řepkový olej 1 lžíce
středně ostrá curry pasta (např. Tikka) 2 lžíce
červená cibule 1 ks
máslová dýně 1 ks
plechovka cizrny 400 g
zeleninový vývar 150 ml
Při podávání:
čerstvý špenát 4 hrsti
koriandrové lístky na ozdobení
rýže a čapátí
Postup
1

Předehřejte troubu na 160 °C, u plynové na stupeň 3. Olej, curry pastu a nasekanou cibuli smíchejte v pánvi vhodné do trouby. Restujte 5 minut, potom přidejte dýňové kostky. Nahrubo nakrájejte 2 z rajčat, dejte je do pánve spolu s cizrnou a vývarem. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a dejte do trouby a pečte při nízké teplotě 1 ½–2 hodiny, dokud nebude dýně měkká.

2

Nasekejte zbylá 2 rajčata, vmíchejte je do směsi a přidejte špenát. Ozdobte koriandrem a podávejte s rýží a čapátí.

3

PRIMA TIP: Můžete také vařit přiklopené na velmi nízké teplotě na plotně 1 ½–2 hodiny a podle potřeby přilít vývar.

Jednoduché dýňové curry Foto: isifa.com

Jednoduché dýňové curry                                                          Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama