Jarní zelenina s medovou zálivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Jarní zelenina s medovou zálivkou  Foto:
Jarní zelenina s medovou zálivkou
Foto: archiv Billa

Svěží jarní zelenina má sama o sobě tak fantastickou chuť, že ji můžete samozřejmě chroupat samotnou a zasyrova. Ale pro změnu ji zkuste připravit mírně povařenou, tak aby si zachovala křupavost, a doplňte ji výbornou zálivkou. Ideální jako příloha k pečenému masu nebo jako samostatná lehká večeře.

Suroviny
mladá mrkev 100 g
lusky zeleného hrášku 100 g
kedlubna 100 g
zelené fazolky 100 g
ředkvičky na ozdobu
sůl
Zálivka:
med 1 lžíce
Postup
1

Hrášek vyloupejte z lusků, mrkev a kedlubny očistěte a nakrájejte. Fazolky zbavte vlákna uprostřed a přepulte.

2

Do velkého hrnce dejte vařit vodu, osolte ji. Jakmile začne vřít, vhoďte do ní mrkev, počkejte minutu, přidejte kedlubny a fazolky. Po další minutě přidejte kuličky hrášku. Vařte 6 minut tak, aby byla zelenina „na skus“, ani příliš měkká, ani tvrdá.

3

Zeleninu přeceďte a teplou ji promíchejte se zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí. Zdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky.

Jarní zelenina s medovou zálivkou  Foto:

Videa

reklama

reklama