Jarní závitky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Jarní závitky  Foto:
Jarní závitky
Foto: Kitchen and the City

Obliba asijské kuchyně u nás je zřejmá, a proto stojí za to nějaké recepty vyzkoušet i doma. Co třeba jarní závitky? Chce to trochu praxe, ale po pár zkušebních kusech vám to půjde raz dva.

Suroviny
tenké rýžové nudle 100 g
rýžový papír 16 ks
uvařené krevety 500 g
zralé avokádo 2 ks
střední mrkev 2 ks
okurka 1/2 ks
ledový salát
koriandr
Omáčka:
převařená voda 3 lžíce
světlá sójová omáčka 3 lžíce
sezamový olej 1 lžička
hnědý cukr 1–2 lžíce
thajské chilli
jarní cibulka
bílý nebo černý sezam
Postup
1

Rýžové nudle přelijte vařící vodou z konvice. Zeleninu nakrájejte na julienne, ledový salát na plátky. Sceďte změklé nudle. Do hlubokého talíře nalijte vařící vodu, vezměte si rýžový papír, protáhněte ho vařící vodou, položte na prkýnko, naplňte zeleninou, krevetami a nudlemi uprostřed, přehněte papír po stranách a zarolujte.

2

Ingredience na omáčku smíchejte dohromady, podle chuti doslaďte, přidejte chilli, pokrájenou jarní cibulku a sezam.

Jarní závitky  Foto:

Jarní závitky, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto: Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama