Jarní salát s chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní salát s chřestem Foto:
Jarní salát s chřestem
Foto: isifa.com

Pokud do tohoto salátu přidáte konzervu tuňáka, můžete ho podávat jako hlavní chod.

Suroviny
nové malé brambory 500 g
zelené fazolky 180 g
čerstvý zelený chřest 100 g
středně velké vejce uvařené natvrdo 4 ks
rukola 1 hrst
Na zálivku:
panenský olivový olej 4 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
cukr krupice 1 lžička
hladkolistá petržel 1 lžíce
sůl
Postup
1

Brambory dejte do hrnce s vodou a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 12 minut. Do hrnce přidejte zelené fazolky a vařte další 3 minuty, potom přidejte chřest a vařte další 1–2 minuty nebo dokud nebude zelenina tak akorát měkká. Nechte odkapat a prolijte studenou vodou, aby se zelenina ochladila. Až budete moci vzít brambory do ruky, sloupněte je ze slupky a nakrájejte na půlky.

2

Na talíře naaranžujte brambory, fazolky a chřest, navrch dejte na čtvrtky nakrájená vejce a pár rukolových lístků.

3

Mezitím smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, cukr, petrželku a zálivku dochuťte solí a pepřem. Přelijte salát a podávejte.

Jarní salát s chřestem Foto:

Jarní salát s chřestem, foto: isifa.com

Další úžasné recepty z chřestu najdou v novém čísle časopisu Přima FRESH, který je v prodeji od 11. března:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...

 

Videa

reklama

reklama