Jarní rizoto s uzeným kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Jarní rizoto s uzeným kuřetem Foto:
Jarní rizoto s uzeným kuřetem
Foto: profimedia.cz

Toto jarní rizoto vypadá na první pohled velmi zdravě a ještě k tomu výtečně chutná. Jaro si přímo žádá svěží zelené barvy - cuketa, špenát, chřest, hrášek. A díky uzenému kuřeti si i milovníci masa přijdou na své.

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
rýže na rizoto 500 g
bílé suché víno 150 ml
zeleninový nebo kuřecí vývar 1,75 l
mražený hrášek 250 g
mladá cuketa 2 ks
chřest 4 výhonky
mladý špenát 1 hrst
kůra z 1 citronu
uzená kuřecí prsa 3 ks
nastrouhaný parmazán 50 g
Postup
1

Na pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej a opékejte na něm 6–8 minut nasekanou cibuli, dokud nezměkne. Občas zamíchejte. Potom přidejte nasekaný česnek a rýži, důkladně promíchejte, aby se rýže pravidelně obalila. Přilijte víno a vařte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje.

2

V dalším hrnci udržujte vývar v mírném varu, přilijte velkou naběračku do rizota a míchejte, dokud se tekutina nevsákne, potom přidejte další naběračku. Pokračujte, dokud tímto způsobem nespotřebujete všechen vývar (to může trvat 15–20 minut).

3

Přidejte hrášek, nakrájené cuketky a chřest a vařte, dokud nebude měkký. Potom přidejte špenát, citronovou kůru, uzené kuřecí maso a parmazán a chvilku míchejte, dokud špenát nezavadne. Přendejte do servírovacích misek a podávejte s extra nastrouhaným parmazánem.

Jarní rizoto s uzeným kuřetem Foto:

Jarní rizoto s uzeným kuřetem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama