Jarní pórková polévka s uzeným lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní pórková polévka s uzeným lososem Foto:
Jarní pórková polévka s uzeným lososem
Foto: Kate´s Cuisine

Vykouzlete si jaro na talíři. Stačí vám k tomu opravdu málo – pórek, brambory, vývar, smetana, sůl, pepř a uzený lososovitý pstruh. Polévka je chuťově velmi jemná a s plátky uzené ryby se to krásně doplňuje.

Suroviny
Na polévku:
pórek 340 g
brambory 280 g
kuřecí nebo zeleninový vývar 1800 ml
smetana ke šlehání 250 ml
šťáva z 1/4 citronu
sůl
Na podávání:
plátky uzeného lososa nebo lososovitého pstruha 100 g
několik koleček pórku
Postup
1

Pórek očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na kostky.

2

Na sporák dejte střední hrnec a rozehřejte na něm olivový olej. Když je olej rozpálený, vhoďte do hrnce pórek a chvíli ho restujte, aby povolil a zesklovatěl.

3

Do hrnce přidejte brambory a přilijte vývar.

4

Osolte a vařte 15 minut, dokud nebudou brambory měkké.

5

Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě cca 5 minut.

6

Podle chuti dosolte a opepřete.

7

Pstruha natrhejte na menší kousky.

8

Do talíře vložte kolečka pórku, na ně položte kousky pstruha a opatrně po krajích přilijte pomocí naběračky polévku.

Jarní pórková polévka s uzeným lososem Foto:

Jarní pórková polévka s uzeným lososem Foto:

Jarní pórková polévka s uzeným lososem, foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama