Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží  Foto:
Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží
Foto: Knorr

Receptů na minestrone je tolik variací, kolik je na světě kuchařů. Základ je ovšem jasný. Hrnec polévky nadupaný spoustou zeleniny, doplněný těstovinami a vyladěný parmezánem.

Suroviny
prorostlá slanina 30 g
olivový olej 1 lžíce
česnek, jemně nasekaný 1 stroužek
rajčata, oloupaná 3 ks
mladá cuketa 100 g
jarní cibulka 2 ks
karotka, očištěná a nakrájená na kostičky 1 ks
zelené fazolky (čerstvé nebo mražené) 130 g
zelený hrášek (čerstvý nebo mražený) 130 g
voda 1 litr
Knorr Bohatý bujón Zeleninový 1–2 kalíšky
sůl
čerstvě namletý pepř
těstovinová rýže, uvařená 200 g
čerstvá hladkolistá petrželka, nasekaná 2 lžíce
parmezánové hobliny 2 lžíce
Postup
1

Slaninu nakrájíme na malé kostičky. V hrnci na rozehřátém oleji ji osmahneme, přisypeme česnek a necháme zesklovatět.

2

Rajčata rozkrojíme a vyjmeme semínka. Překrájíme je na kostky. Omytou cuketu rozkrájíme na širší nudličky. Očištěné cibulky nakrájíme na tenká kolečka. K polévkovému základu přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Vše ještě necháme za občasného míchání krátce osmahnout.

3

Do vroucí vodou vhodíme Knorr Bohatý bujón Zeleninový, promícháme a nalijeme do hrnce na zeleninu, ochutíme pepřem, případně solí. Polévku vaříme na mírném ohni 6–7 minut, pak přidáme rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Stáhneme z ohně, do polévky vmícháme těstoviny, petrželku a rozdělíme ji na porce, které sypeme parmezánem. Polévka má být hodně hustá.

Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží  Foto: Knorr

Jarní polévka minestrone s těstovinovou rýží. Foto: Knorr

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama