Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky  Foto:
Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Známá italská polévka má mnoho podob a sezonních verzí. Zahušťuje ji spousta zeleniny a těstoviny, přesto má lehkost vývaru, v němž se spojí vůně a chutě všech surovin. Nebojte se je obměňovat podle nálady, dostupnosti i počasí – prostě po italsku.

Recepty na kompletní jarní menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Suroviny
mleté kuřecí maso 150 g
čerstvá strouhanka 1/2 hrnku
najemno nastrouhaný parmazán 6 lžic + na ozdobení
česnek 4 stroužky
nakrájená pažitka 2 lžíce
velké vejce, prošlehané 1 ks
pórek, propláchnutý a nakrájený na plátky 1 ks
mrkev nakrájená na kolečka 1 ks
drůbeží vývar 1,2 litru
drobné těstoviny 1 hrst
čerstvý špenát 1 hrst
nasekaná čerstvá bazalka
Postup
1

Na knedlíčky promíchejte mleté maso, strouhanku, 2 lžíce parmazánu, 2 rozdrcené stroužky česneku, pažitku, vejce a trochu soli a pepře v misce. Vytvarujte malé knedlíčky – čím drobnější, tím lépe.

2

Olej rozehřejte v hrnci a dozlatova na něm osmažte knedlíčky. Nechte je stranou. V hrnci teď osmažte plátky pórku a mrkve, až začnou vláčnět, trvá to asi 3 minuty. Přidejte zbylý česnek nakrájený na plátky, smažte asi 1 minutu. Vlijte vývar a asi půl litru vody a uveďte do varu. Snižte příkon tepla, vsypte těstoviny a vařte asi 6 minut, až budou téměř měkké.

3

Do polévky přidejte osmažené knedlíčky a vařte ještě asi 3 minuty, až budou zelenina a těstoviny měkké. Nakonec do ní vsypte špenát a parmazán, špenát nechte jen zavadnout a sýr rozpustit, pak polévku osolte a opepřete. Rozlijte ji do misek a ozdobte nasekanou bazalkou a zbylým parmazánem.

Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky  Foto: Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Článek

Zelené jarní polévky Foto:

13 jarních polévek aneb Zelený restart

Jaro je v plném proudu a všude venku září sytá zelená barva. Čerstvá tráva, světle zelené lístky na stromech, všechno se zelená a stejně tak by se měl zelenat i náš talíř!

Videa

reklama

reklama