Jarní minestrone

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní minestrone Foto:
Jarní minestrone
Foto: Kitchen and the City

Tato polévka obsahuje neskutečné množství zeleniny a skvěle ji doplňuje orestovaná voňavá pancetta. Pokud byste ale chtěli naprosto vegetariánskou verzi, můžete ji vynechat – vývar je totiž zeleninový :)

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
červená cibule 1 ks
řapíkatý celer 2 stonky
hladkolistá petržel 3 stonky
pancetta 2–3 plátky
česnek 2 stroužky
nové brambory 4 ks
větší rajče 1 ks
cuketa 3 ks
zelený chřest bez dřevnatých částí 1 svazek
zelené mražené fazolové boby 100 g
mražené fazolové lusky 100 g
mražený hrášek 100 g
mladý hrášek 1 hrst
zeleninový vývar 2 l
mořská sůl, pepř
cuketové květy
radicchio hlávková čekanka 4 listy
parmazán, bazalkové pesto
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou.

2

V hrnci rozpalte olej, vhoďte pokrájenou cibuli, česnek a pancettu a orestujte. Přidejte nakrájený celer, brambory, rajče, petržel, zalijte vývarem a pět minut povařte.

3

Přidejte pokrájenou cuketu, chřest bez hlaviček, fazole, fazolky, hrášek. Vše vařte na skus.

4

Na závěr vložte do již téměř hotové polévky uvařené těstoviny, radicchio čekanku, mladý hrášek, cuketové květy zbavené pestíků a hlavičky chřestu.

5

Dochuťte solí, pepřem, pestem a podávejte s parmazánem.

Jarní minestrone 2 Foto: Jarní minestrone; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama