Jarní hrášková polévka s mátou

Doba přípravy:
Jarní hrášková polévka s mátou Foto:
Jarní hrášková polévka s mátou
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Krémové polévky příjemně zasytí a můžete podle ročního období přihazovat takovou zeleninu, která zrovna roste. Léto se sice nezadržitelně blíží, ale tuto polévku musíte vyzkoušet :)

Suroviny
mražený nebo čerstvý hrášek 400 g
zeleninový vývar 1/2 l
máslo 2 lžíce
tučná smetana 150 ml
šťáva z citronu
slanina 100 g
česnek nakrájený na plátky 2 stroužky
cibule nakrájená na kostičky 1 ks
hrst mátových listů
Postup
1

Do rendlíku dejte lžíci másla a trochu olivového oleje, orestujte cibuli, po chvilce přihoďte česnek.

2

Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte hrášek. Vše provařte asi 5 minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Tyčovým mixérem rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte zbylé máslo, přihoďte lístky máty, které také rozmixujte.

3

Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud se polévka zdá hustá, ještě zřeďte trochou vývaru. Pokud chcete mít polévku extra jemnou, je třeba ji ještě přecedit přes hrubší síto, abyste se zbavili slupek, které se úplně nerozmixují.

4

Servírujte s plátky opečené slaniny, lístky máty a s trochou olivového oleje navrch.

Jarní hrášková polévka s mátou 2 Foto: Jarní hrášková polévka s mátou; foto: Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama