Jarní frittata s chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní frittata  s chřestem Foto:
Jarní frittata s chřestem
Foto: profimedia.cz

Období chřestu je poměrně krátké, takže ho využijte na 100 %. Použijte ho třeba do jarní frittaty spolu s uzenou makrelou a bylinkami.

Suroviny
uzená makrela v pepři 2 filety
chřest 100 g
olej 10 ml
pórek 1 ks
vejce 6 ks
smetana 250 ml
mladý špenát
rukola
parmazán
čerstvý chléb
Postup
1

Z ryby odstraňte kůži a kosti a čisté maso natrhejte na kousky. Chřest spařte ve vařící vodě, potom nechte okapat a osvěžte ho ve studené vodě. Znovu nechte okapat a dejte stranou.

2

Na pánvi s těžkým dnem, která může do trouby, rozehřejte olej a pár minut opékejte pórek, až bude lesklý. Vejce vyšlehejte, smíchejte je se smetanou nebo mlékem, směs vylijte na pánev a opatrně míchejte špachtlí (jako když děláte míchaná vajíčka), dokud nezačne tuhnout. Potom vmíchejte kousky ryby a bylinky. Navrch naaranžujte chřest a posypte sýrem.

3

Pár dalších minut vařte omeletu bez míchání, abyste si byli jisti, že je omeleta zespodu uvařená. Potom dejte pánev do trouby pod gril a grilujte, dokud vršek nezezlátne.

4

Nechte trochu vychladnout a nakrájejte frittatu na klínky. Podávejte s extra bylinkami, čerstvým chlebem a máslem.

Videa

reklama

reklama