Jarní brambory

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Jarní brambory Foto:
Jarní brambory
Foto: Knorr

Pečené brambory jsou velmi oblíbené. A není divu... Z jednoho pekáče pohostíte celou armádu a všichni budou zaručeně spokojení :) A protože jaro neodbytně klepe na dveře, zkuste je tentokrát připravit se svěží náplní s ředkvičkami a čerstvými bylinkami.

Suroviny
velké brambory 1 kg
měkký tvaroh 250 g
přírodní jogurt 1 sklenička
cibule 2 ks
Knorr Bujón Slepičí 2 kostky
ředkvička 1 svazek
čerstvý kopr 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
mletá sladká paprika
čerstvá nasekaná pažitka 4 lžíce
margarín Rama 1 lžička
Postup
1

Uvařte poloviny brambor ve slupkách ve vroucí vodě společně s kostkami Knorr Bujónu Slepičího.

2

Brambory okořeňte solí, pepřem a paprikou a uložte na plech vymazaný velkým množstvím olivového oleje. Nahřejte troubu na teplotu 200 stupňů a pečte brambory asi 20 minut (v průběhu pečení je převraťte).

3

Promíchejte tvaroh s jogurtem, přidejte posekané na drobné kousíčky: cibuli, ředkvičky, pažitku a kopr. Osolte dle chuti.

4

Každou upečenou polovinu brambory potřete Ramou a naložte na ni tvarohovou směs. Servírujte s kefírem nebo s kyselým mlékem.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama