Jarní bramborový salát

Doba přípravy:
Jarní bramborový salát Foto:
Jarní bramborový salát
Foto: P&G Foodies

Bramborový salát nemusí být jen ten, který si dáváme každý rok na Vánoce. Vyzkoušejte tuto jarní variantu s restovaným bramborem a červenými paprikami! :)

Článek

Indický bramborový salát Foto:

Rychlé večeře: 10 chutných receptů s bramborami

Brambory nemusí být vařené jen tak, ba naopak! Fantasticky fungují s květákem nebo vejcem, ale samozřejmostí je i kvalitní uzenina. Tyto recepty navíc stihnete uvařit do...
Suroviny
orestované jarní brambory ve slupce
orestované červené papriky
plátky parmazánu
salátové listy
Zálivka:
vinný ocet 1–2 lžíce
med 1/4 lžičky
červená cibule 1/4 ks nebo 1 šalotka
velká hrst petržele
posekaná pažitka 2 lžíce
ančovičky 4–5 plátků
středomořská sůl 1/4 lžičky
Postup
1

Do menší misky si nalijte olivový olej, lžíci vinného octa a med.

2

Bylinky si nasekejte najemno. U petrželky použijte i stonky. Cibulku nakrájejte na co nejmenší kostičky. Přisypte do misky s olejem.

3

Plátky ančoviček vidličkou rozmačkejte a přidejte do misky. Vše pečlivě promíchejte. Dochuťte solí. Do hlubšího talíře pokládejte listy salátu a následně orestované jarní brambory. Zakápněte dresinkem.

4

Přidejte orestované červené papriky, které nakonec zakápněte citronem a jemně osolte. Jak poznáte, že jsou papriky na pánvi hotové? Na stranách jsou malinko černé a především jsou měkké.

5

Na závěr zdobte salát granátovým jablkem a plátky parmazánu.

Jarní bramborový salát 2 Foto: Jarní bramborový salát 2; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Videa

reklama

reklama