Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli  Foto:
Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli
Foto: Tasty Talkings

Tradiční japonské nudle soba jsou vyrobené z pohanky, proto jsou mnohem zdravější variantou k našim pšeničným těstovinám. A když už se pouštíme do přípravy japonských nudlí, není lepší varianta, než jim dát japonský šmrnc. Lehké vegetariánské jídlo je ideální jako večeře.

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Suroviny
soba nudle 250 g
jarní cibulka 2–3 ks
sójová omáčka Kikkoman 3 lžíce
sezamový olej 2 lžíce
rýžový ocet 3 lžíce
čerstvě vymačkaná šťáva z limetky
menší zralé avokádo 2 ks
tofu (natural) 200 g
opražená sezamová semínka (mix světlých a černých) 2 lžíce
Postup
1

Balení nudlí soba uvařte podle návodu: vaří se ve vroucí vodě asi 7 až 8 minut. Poté je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte odkapat.

2

Jarní cibulky omyjte, chilli papričky rozpulte, zbavte semínek a vše nakrájejte na malé kousky. Na suché rozehřáté pánvi tyto dvě ingredience lehce orestujte (nepovinné).

3

Do nudlí přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet a šťávu z limetky. Dobře zamíchejte. Avokádo a tofu nakrájejte na kostičky a posypte jimi nudle společně s opraženými sezamovými semínky. Pokud vám zbyde nějaká šťáva z limetky, můžete v ní namočit kousky avokáda: alespoň vydrží déle zelené!

4

Vše ochutnejte a případně dochuťte. Tento pokrm můžete servírovat i studený, ale pokud vám to nevyhovuje, klidně zůstaňte u teplé varianty.

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli  Foto: Tasty Talkings

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli  Foto: Tasty Talkings

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli. Foto: Tasty Talkings

Tasty Talkings

Vítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...

Uložit

Videa

reklama

reklama