Japonská smažená rýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Japonská smažená rýže Foto:
Japonská smažená rýže
Foto: All

Rychlý oběd pro dnešní den – rýže, slanina, vejce a porce čerstvé cibulky. Ideální pokrm do krabičky!

Suroviny
uvařená rýže 2 hrnky
japonská majonéza Kewpie 2 lžíce
slanina 2 plátky
vejce 2 ks
jarní cibulka 1/4 hrnku
sůl 1 lžička
Postup
1

V malé misce dobře promíchejte uvařenou rýži s majonézou.

2

Pokrájejte cibulku a slaninu na malé kousky.

3

Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte rýži a chvilku restujte.

4

Poté ji nahrňte na jednu stranu pánve a do druhé poloviny rozklepněte vajíčka.

5

Vařte jako míchaná, ale jakmile budou tak z poloviny hotová, vmíchejte je do rýže.

6

Přisypejte slaninu a restujte asi 5 minut. Přidejte cibulku, sůl a promíchejte.

7

Sundejte z plotny, dochuťte pepřem a servírujte!

Japonská smažená rýže 2 Foto: Japonská smažená rýže; foto: chopstickchronicles.com

Videa

reklama

reklama