Japonská polévka s vepřovým masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Japonská polévka s vepřovým masem Foto:
Japonská polévka s vepřovým masem
Foto: Hermína / Prima

Připravte si silný vývar z vepřového masa a dejte mu exotický švih v japonském stylu. Toto jídlo není žádná předkrmová polévka, vydá za hlavní jídlo, měkkoučké maso se přímo rozplývá na jazyku, nudle zasytí a vývar příjemně zahřeje v pošmourných podzimních dnech.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
vepřová krkovice 250 g
pórek
čerstvý zázvor
mrkev
česnek 2 stroužky
sójová omáčka Kikkoman 2 lžíce
nudle do polévky
jarní cibulka
rostlinný olej
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujte na oleji. Po chvilce zeleninu zalijte vodou, osolte a opepřete a vložte k ní vepřovou krkovičku. Nechte vařit 45 minut.

2

Poté maso vyndejte a vývar přeceďte. Do čistého vývaru vhoďte pokrájenou hlívu a nudle, dochuťte kapkou sójové omáčky.

3

Mezitím nakrájejte maso na tenké plátky a uvařte vejce natvrdo. Vše spolu naservírujte do hlubokého talíře.

Japonská polévka s vepřovým masem Foto: Hermína / Prima

Japonská polévka s vepřovým masem. Foto: Hermína / Prima

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...


Videa

reklama

reklama