Japonská polévka s udon nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Japonská polévka s udon nudlemi Foto:
Japonská polévka s udon nudlemi
Foto: isifa.com

Máme tip i pro vegetariány: vynechte maso, zdvojnásobte houby, přidejte trochu více lusků a jeden plát mořských řas nori, natrhaný na malé kousky.

Suroviny
sušené udon nudle 175 g
zeleninový nebo hovězí vývar 1,5 l
čerstvý zázvor 5 cm
instatní miso polévková pasta 1 sáček
sójová omáčka Kikkoman 1–2 lžíce
česnek 1 stroužel
houby – hříbky, šitake, hlíva ústřičná 250 g
hráškové lusky 100 g
hovězí svíčková 150 g
jarní cibulky 2 ks
limetové klínky
Postup
1

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte nudle podle návodu – trvá to 6–8 minut. Nechte okapat, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.

2

Ve velkém hrnci ohřejte vývar se zázvorem nakrájeným na kostičky. Přidejte miso pastu (nebo thajskou kari pastu) a rybí nebo sójovou omáčku. Přiveďte do varu, přidejte chilli, česnek na tenké plátky a houby a vařte 3 minuty.

3

Přidejte lusky a potom maso, oboje nakrájené na tenké nudličky. Na mírném ohni vařte 2 minuty. Ochuťte a podle potřeby přidejte rybí nebo sójovou omáčku.

4

Nudle rozdělte do teplých misek a přelijte horkým vývarem. Posypte jarní cibulkou a podávejte s limetovými klínky.

Japonská polévka s udon nudlemi Foto:

Japonská polévka s udon nudlemi                                                                    Foto: isifa.com

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...


Videa

reklama

reklama