Jamajské krevety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jamajské krevety Foto:
Jamajské krevety
Foto: isifa.com

Aby byla tato jamajská lahůdka dokonalá, kupte největší a nejlepší krevety, které jsou na trhu. Když nemáte peppadew papričky, použijte klidně kusy čerstvé červené papriky.

Suroviny
syrové krevety, vyloupané 600 g
olej 2 lžíce
máslo 2 lžíce
peppadew papričky (naložené sladko-pikantní papričky) 12 ks
jarní cibulka 1 ks
Při podávání:
limetka na klínky
basmati a divoká rýže
Na marinádu:
cibule, nasekaná najemno 1 ks
česnek, lehce rozmáčknutý 2–4 stroužky
zralé rajče, nakrájené, bez semínek 1 ks
malá červená chilli paprička 1 ks
tymián 2 větvičky
středně ostré curry 2–3 lžičky
hnědý cukr 1 špetka
Postup
1

Smíchejte všechny ingredience marinády v mělké misce, obalte v ní krevety a nechte je 15–30 minut marinovat.

2

Na velké pánvi rozehřejte olej, dejte do něj stroužky česneku a nechte je vzpěnit asi 1 minutu. Krevety s marinádou dejte do rozpáleného oleje. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 3–4 minuty, dokud nebudou krevety růžové.

3

Sundejte poklici, vmíchejte papričku a máslo a na mírném ohni nechte pár minut vařit. Ozdobte jarní cibulkou. Podávejte s limetovými klínky a basmati rýží.

4

PRIMA TIP: Limetové klínky seřízněte a lehce osmažte.

Jamajské krevety Foto: isifa.com

Jamajské krevety. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama