Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami  Foto:
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Foto: archiv Pražské řeznictví

Výrazný uzený vývar je skvělý jako základ pro tuhle výtečnou a sytou polévku, která se skvěle hodí jako vyprošťovák po dlouhé noci. Nebo si ji připravte na horách – po lyžovačce báječně zahřeje a dodá energii.

Článek

Nejlepší vyprošťovací polévky Foto:

Nejlepší vyprošťovací polévky, které zaručeně fungují!

Blíží se silvestrovské oslavy a s nimi je spjata konzumace nejen dobrého jídla, ale i pití. Pokud chcete Nový rok prožít v pohodě a bez následků, myslete na to už teď a...
Suroviny
uzená žebra 1 kg
ječné kroupy 200 g
celé nové koření 3 kuličky
celý černý pepř 6 kuliček
větší mrkev 1 ks
brambory 4 ks
sušená majoránka 1 lžička
česnek 4 stroužky
hladkolistá petržel na ozdobu
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Žebra nakrájejte na menší kousky, dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody a přiveďte do varu. Stáhněte plamen a maso vařte na zhruba hodinu. Mezitím uvařte podle návodu kroupy.

2

Vývar přeceďte přes síto. Vychladlé maso oberte.

3

Do čistého vývaru přidejte nakrájené brambory, mrkev a 2 celé stroužky česneku. Vařte do změknutí zeleniny.

4

Přidejte prolisované zbylé stroužky česneku, kroupy a nakrájené maso. Promněte majoránku mezi prsty a přidejte ji do polévky. Dochuťte solí a pepřem a krátce povařte.

5

Hotovou polévku ozdobte nasekanou petrželkou.

Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami  Foto: Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami; foto: archiv Pražské řeznictví

Videa

reklama

reklama