Jahody v bazalkové krustě

Doba přípravy:
Jahody v bazalkové krustě  Foto:
Jahody v bazalkové krustě
Foto: Výpečky.com

Konečně dozrály české jahody! Jsou tak dobré, že je můžete mlsat jen tak, ale pokud chcete na někoho zapůsobit nebo jen vyzkoušet něco nového, zkuste je obalit v krustě s aromatickou bazalkou.

Suroviny
zralé jahody
bílá poleva dr. oetker
čerstvé lístky bazalky
hmoždíř 1 hrst
Postup
1

Jahody omyjte a důkladně osušte. Mezitím nasypte cukr a lístky bazalky do hmoždíře a vše rozdrťte. Vytvoříte tak jasně zelený cukr.

2

Rozmíchejte bílou polevu ve vodní lázni (můžete použít i bílou čokoládu, ta ale udělá silnější vrstvu). V rozehřáté polevě postupně namáčejte jahody a nechte je odkapat na kovové mřížce. Po chvilce jahody posypte bazalkovým cukrem.

Jahody v bazalkové krustě , Foto: Výpečky.com

Jahody v bazalkové krustě. Foto: Výpečky.com

 

Tento recept máme pro vás od Terezy z food blogu Výpečky.com. Vypadá to, že Tereza má teď bazalkové období, před nedávnem jsme tu od ní měli osvěžující melounové nanuky s bazalkou...

Recept

Domácí melounové nanuky

Tereza z blogu Výpečky.com pro vás otestovala atraktivní letní dezert, kterým uděláte radost nejen dětem. Na téhle osvěžující dobrůtce si určitě pochutnají i dospělí.

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama