Jahodový raw cheesecake

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Jahodový raw cheesecake  Foto:
Jahodový raw cheesecake
Foto: Tajemství syrové stravy

Tento dort si dokáže připravit každý, je jeden z nejjednodušších. Přesto je skvělý a pokud ho nazdobíte čerstvými jahodami, dosáhnete luxusního dojmu.

Suroviny
Krusta:
kešu ořechy 1 hrnek
mandle 1 hrnek
čerstvé datle 1/2 hrnku
voda 3 lžíce
Krém:
kešu ořechy 1 hrnek
kokosový olej 1 hrnek
jahody 2 hrnky
agáve sirup 1/2 hrnku
citron 1 ks
vanilka 1 lžička
Navíc:
čerstvé jahody na ozdobení hotového dortu
Postup
1

V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.

2

V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.

3

Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.

Jahodový raw cheesecake  Foto:

Jahodový raw cheesecake, foto: Tajemství syrové stravy

Další raw letní dorty najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. června:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.

Tajemství syrové stravy Foto:

Tajemství syrové stravy

90 nejlepších raw receptů z kuchyně Secret of raw

Unikátní koncept jídla, které neprochází tepelnou úpravou, zapustil v Čechách nečekaně hluboké kořeny. Úspěšné, chutné a mimořádně inovativní recepty z restaurace a cukrárny Secret of Raw se tedy její majitelé rozhodli zveřejnit v podobě kuchařky.

Najdete tu 90 ověřených a vylepšených předpisů na polévky, hlavní jídla (například skvělou Koprawku se zeleninovými knedlíky), svačinky, saláty a báječné dezerty, jež doprovázejí krásné fotky. K tomu jsou přidanétipy na ingredience, postupy a další vychytávky, aby se vám příprava jídla vždy vydařila. Výjimečná kuchařka pro všechny, kterým učarovala svěží chuť jídel, jež neprošla tepelnou úpravou, a zachovávají si tak řadu zdravotních benefitů, i pro ty, kdo by rádi zkusili alespoň občas něco nového.

Videa

reklama

reklama