Jahodové taštičky z křehkého těsta

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Jahodové taštičky z křehkého těsta Foto:
Jahodové taštičky z křehkého těsta
Foto: profimedia.cz

Pokud se nemůžete dočkat jahodových dezertů, zkuste začít tímto. Jahody s cukrem a citronem vytvoří fantastickou náplň do tohoto jednoduchého koláče.

Suroviny
jahodový džem 150 ml
škrobová moučka 30 g
cukr 45 g
křehké těsto 1 balení
čerstvé jahody 100 g
mléko 5 ml
cukr na posypání
Postup
1

Smíchejte džem, škrobovou moučku a citrónovou šťávu a dejte stranou.

2

Vymazejte pečicí plech a vyložte ho pečicím papírem tak, aby papír převyšoval okraje plechu alespoň o 2 cm.

3

Vybalte těsto a rozdělte na dvě poloviny a na pomoučené ploše vyválejte jednu polovinu do obdélníku asi 0,5 cm vysokého. Rozložte ho na pečicí plech.

4

Vyválejte druhou polovinu těsta do trochu menšího obdélníku. Vykrojte z něj kytičky nebo jiné menší tvary, které si nechte stranou, a těsto dejte na 15 minut do lednice.

5

Na těsto na pečicím plechu rozetřete jahodovou směs a navrch rozložte jahody. Přikryjte druhou částí těsta, přehrňte okraje a lehce je stiskněte, aby se těsta spojila.

6

Smíchejte žloutek s mlékem a směsí potřete těsto. Posypte cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25 minut, nebo dokud nebude těsto upečené. Kdyby těsto začalo hnědnout moc rychle, lehce je přikryjte alobalem. Nechte koláč úplně vystydnout na plechu a potom je nařežte na čtverečky.

Jahodové taštičky z křehkého těsta Foto:

Jahodové taštičky z křehkého těsta, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama