Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10
Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem Foto:
Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem
Foto: Pradobroty.cz

Do horkých dní to chce nějaké dobré zchlazení. Pro ty, co nemají zmrzlinovač, ale potrpí si na domácích dobrotách, jsou řešením nanuky. Formičky se dají sehnat v domácích potřebách a během pár hodin je kvalitní osvěžení hotovo. Ideální pro milovníky smetanových zmrzlin v kombinaci s ovocem.

Suroviny
smetana ke šlehání (alespoň 31 % tuku) 140 g
tvaroh 60 g
jahody 150 g
vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

Dobře vyhlazenou smetanu vyšlehejte do tuha. Poté do ní zašlehejte tvaroh.

2

Jahody omyjte, očistěte a společně s cukrem a vanilkovým extraktem je rozmixujte.

3

Jahodovou směs přidejte ke smetanové, krátce prošlehejte a naplňte nanukové formičky.

4

Vložte do mrazáku na minimálně 4 hodiny, aby byly nanuky ztuhlé.

Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem 2 Foto: Jahodové nanuky se smetanou a tvarohem; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 

  

Videa

reklama

reklama