Jahodová roláda se zakysanou smetanou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Jahodová roláda se zakysanou smetanou  Foto:
Jahodová roláda se zakysanou smetanou
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

V pořadu Pečeme podle hvězd upekl Josef Klíma jahodovou bublanina, což kuchaře Martina Kincla inspirovalo k přípravě efektní jahodové rolády s omáčkou a zakysanou smetanou..

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
vejce 5 ks
jahodový džem 6 lžic
čerstvé jahody asi 20 ks
čerstvá máta na ozdobu
cukr moučka 1 lžička
smetana de luxe 40 % na ozdobu
Postup
1

Smíchejte vejce s cukrem a důkladně vyšlehejte do lehké pěny. Poté do směsi pár tahy vmíchejte prosátou hladkou mouku, míchejte jemně a krátce, aby byl korpus po upečení nadýchaný. Tuto směs nalijte na pečicí papír, pár tahy udělejte obdélníkový tvar a pečte v rozpálené troubě na 200 stupňů 7–10 minut.

2

Po upečení korpus otočte, pečicí papír sundejte, korpus potřete jahodovou marmeládou a opět zabalte (zarolujte) do pečicího papíru. Nechte v lednici tuhnout asi hodinu.

3

Mezitím očistěte jahody, které rozmixujte se zakysanou smetanou a troškou moučkového cukru. Dále vyšlehejte šlehačku také s troškou moučkového cukru.

4

Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou a vyšlehanou šlehačkou ozdobenou mátou.

Jahodová roláda se zakysanou smetanou  Foto: Jahodová roláda se zakysanou smetanou; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V desáté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Josefa a Kryštofa Klímy. S diváky se podělili o recepty na pečenou krůtu a jahodovou bublaninu.

Pečeme podle hvězd - 10.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 10.díl; foto: FTV Prima Tomáš Svoboda

Uložit

Videa

reklama

reklama