Jahodová polévka s proseccem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jahodová polévka Foto:
Jahodová polévka
Foto: All

Polévku z čerstvých jahod s Proseccem servírujte jako luxusní dezert. Je to ideální letní pohoštění, kterým na své hosty jistě zapůsobíte. Kombinace sladkých jahod se šumivým vínem je prostě neodolatelná.

Suroviny
žloutek 1 kus
malinový ocet 15 ml
špetka mořské soli
slunečnicový nebo arašídový olej 100 ml
jahody 250 g
prosecco 100 ml
smetana 125 ml
podmáslí 250 ml
čerstvě vymačkaná šťáva z citronu podle chuti
Na ozdobu:
plátky jahod
lístky meduňky
Postup
1

V misce smíchejte žloutek, ocet a sůl. Postupně přidávejte olej, až vznikne jemná majonéza.

2

Jahody nakrájejte. Pár hezkých plátků si schovejte na dekoraci a pár kostiček jako vložku do polévky.

3

Rozmixujte připravené jahody v mixéru, přidejte smetanu a podmáslí a nakonec Prosecco.

4

Směs z mixéru přidejte do majonézy, pečlivě promíchejte a dochuťte citronem. Polévku uložte do lednice a nechte 5 hodin vychladit.

5

Kostičky jahod rozdělte do talířů, zalijte vychlazenou polévkou, ozdobte plátky jahod a lístky meduňky. Ihned podávejte.

Fotor0703130753

Šéf na grilu IIŠéf na grilu II.

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

 

 

Videa

reklama

reklama