Jahodová polévka s maceškami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Jahodová polévka s maceškami Foto:
Jahodová polévka s maceškami
Foto: isifa.com

Pokud budete mít v mrazáku po ruce mražený jogurt, nějaký sorbet a ovoce, můžete během 10 minut připravit tuto osvěžující polévku, která se dá servírovat jako předkrm nebo dezert.

Suroviny
mražené nebo čerstvé jahody 400 g
ovocný sorbet (nejlépe z lesního ovoce) 250 ml
nektarinky, bez stopek, nakrájené na malé kousky 2 ks
perlivý jablečný džus nebo vychlazený rooibos čaj 250 ml
sůl
čerstvě namletý černý pepř
mražený jogurt 250 ml
balzamikový ocet 1/2 lžíce
kvítky macešky na ozdobu
Postup
1

Do mixéru dejte jahody, ovocný sorbet, nektarinky, ovocný džus nebo roobois čaj a balzamiko a vyšlehejte do hladké kašičky. Ochuťte solí a pepřem a rozdělte do servírovacích misek.

2

Lžící naberte mražený jogurt, dejte do každé misky a ozdobte kvítky. Podávejte okamžitě.

Prima tip: Směs nandejte do malých kávových hrnečků a podávejte mezi jednotlivými chody pro osvěžení a lepší trávení.

Jahodová polévka s maceškami Foto: isifa.com

Jahodová polévka s maceškami. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama