Jahodová bruschetta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jahodová bruschetta  Foto:
Jahodová bruschetta
Foto: Marek Kučera

Křupavé italské bruschetty jsou vždycky malá velká lahůdka. Ale obložit je jahodami? Je až s podivem, jak si sladké šťavnaté plody rozumějí s křupavým chlebem, vláčným sýrem a pikantním balzamikem!

Suroviny
bageta 8 krajíčků
máslo na potření
velké jahody nakrájené nadrobno 8 ks
velké lístky bazalky 4 ks
citronová kůra 1/2 lžičky
sůl
čerstvě namletý pepř
sýr typu brie
Postup
1

Krajíčky bagety potřete z obou stran máslem. Jahody v misce promíchejte s nakrájenou bazalkou, olejem a octem. Zlehka promíchejte, posypte citronovou kůrou, osolte a opepřete. Sýr nakrájejte na plátky nebo natrhejte na kousky.

2

Bagetky osmažte z jedné strany na středním plameni a v nepřilnavé pánvi dozlatova. Po otočení na krajíčky navršte asi 1 lžíci macerovaných jahod a přidejte kousky sýra. Pánev přiklopte a bruschetty pečte ještě 2 až 3 minuty, aby se sýr lehce rozpustil. Druhá strana se opeče rychleji, takže na bruschetty dávejte dobrý pozor.

Jahodová bruschetta  Foto:

Jahodová bruschetta, foto Marek Kučera

Další skvělé recepty z jahod najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 11. června!

Jahodová bruschetta 3 Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama