Jablečný sorbet s kolovou granitou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jablečný sorbet s kolovou granitou Foto:
Jablečný sorbet s kolovou granitou
Foto: profimedia.cz

Sorbet je v podstatě zmrzlá ovocná šťáva, a tak výběru ovoce věnujte náležitou pozornost. Šťavnatá jablka s výraznou chutí se postarají o skvělý zážitek, hodí se odrůdy Granny Smith, Bohemia, Jonagold nebo Matčino.

Suroviny
Sorbet:
jablka 4 ks
krupicový cukr 4 lžíce
citronová šťáva 4 lžíce
jablečná šťáva (džus, mošt) 350 ml
maliny k podávání
Granita:
voda 500 ml
citronová šťáva 2 lžičky
Coca Cola 1 lžíce
krupicový cukr nebo stévie 1 lžíce
Postup
1

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte cukr, citronovou a jablečnou šťávu, promíchejte a vařte zhruba 3–5 minut doměkka. Odstavte a nechte zchladnout.

2

Rozmixujte dohladka a vložte do mrazáku, alespoň na 6 hodin.

3

Zmražené jablečné pyré znovu rozmixujte, rozdělte do misek či skleniček a vraťte do mrazáku.

4

Na granitu promíchejte všechny suroviny a případně doslaďte. Vlijte do ploché misky a vložte do mrazáku. Promíchejte kovovou vidličkou každých 15–20 minut, abyste směs načechrali. Opakujte, dokud směs nepřipomíná zmrzlý sníh, trvá to zhruba 2–3 hodiny.

5

Sorbet podávejte s granitou a malinami.

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Videa

reklama

reklama