Jablečný obrácený koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jablečný obrácený koláč  Foto:
Jablečný obrácený koláč
Foto: archiv Tescoma

Tradiční francouzský obrácený koláč tarte tatin zkuste vylepšit voňavou skořicí a vanilkou. Zcela výjimečný šmrnc dodá tomuto dezertu trochu calvadosu! Podle videoreceptu se vám tento výtečný dezert zaručeně povede!

Suroviny
oloupaná jablka 550 g
máslo 50 g
vejce 1 ks
mletá skořice 1 lžička
vanilkový lusk 1 ks
máslo na potření 1 lžíce
calvados 40 ml
smetana podle chuti
Postup
1

Oloupaná jablka zbavte jádřinců.

2

Do pánve vsypte cukr a připravte světlý karamel. Pánev dejte stranou a vmíchejte máslo s trochou pálenky. Vlijte do zapékací mísy.

3

Jablka překrájejte na půlky, rozložte v zapékací míse a posypte skořicí.

4

Listové těsto vyválejte na sílu cca 3 mm, vykrojte kruh a po celé ploše přejeďte děrovacím válečkem. Vykrojeným těstem přeložte jablka, zarovnejte a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C cca 30 minut.

5

Hotový koláč potřete rozpuštěným máslem smíchaným s calvadosem. Koláč rozkrojte a servírujte se smetanou ochucenou vanilkovým luskem.

6

PRIMA TIP: Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo jablečným sorbetem.

Jablečný obrácený koláč 2 Foto: Při přípravě tohoto koláče oceníte kvalitní náčiní, jako je třeba vykrajovač jádřinců, forma s vlnitým okrajem, zdobicí sítko nebo děrovací váleček.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama