Jablečný koláč s karamelovými sušenkami

Doba přípravy:
Jablečný koláč s karamelovými sušenkami  Foto:
Jablečný koláč s karamelovými sušenkami
Foto: archiv Lotus Biscoff

Sezona jablek je v plném proudu a koláče a štrúdly se pečou ostošest. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, máme pro vás recept na vynikajicí koláč, který díky karamelovým sušenkám získá nečekaný šmrnc.

Suroviny
prášek do pečiva 1 sáček
špetka soli
rostlinný olej (kukuřičný nebo řepkový) 11 lžic
mléko 8 lžic
vejce 5 ks
karamelové sušenky Lotus 120 g
jablka 2 ks
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Smíchejte mouku, 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, tři vajíčka a 8 jemně nadrcených sušenek Lotus. Směs nalejte do vymazané a vysypané nízké formy.

3

Oloupejte jablka a odstraňte z nich jádřince. Jablka rozkrojte na čtvrtiny a potom na tenké plátky. Rozdrťte zbývajících 7 sušenek, posypte jimi povrch směsi a nahoru rozložte plátky jablek. Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vajíčka. Směsí přelejte jablka tak, aby byla zcela pokrytá.

4

Pečte v troubě po dobu 20 až 25 minut.

5

Prima tip: Pokud chcete, můžete do směsi přidat špetku mleté skořice, vanilku nebo rozinky. Jablečný koláč také skvěle chutná se zmrzlinou.

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami  Foto:

Jablečný koláč s karamelovými sušenkami, foto: archiv Lotus Biscoff

Videa

reklama

reklama