Jablečný koláč s Calvadosem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Jablečný koláč s Calvadosem Foto:
Jablečný koláč s Calvadosem
Foto: Hermína / Prima

Jablečný koláč jeden z nejvděčnějších dezertů. Chutná všem a je snadný na přípravu. Vyzkoušjete tentokrát recept šéfa Zdeňka Pohlreicha.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
máslo 125 g
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
jablka 4 ks
vejce 2 ks
Postup
1

Hladkou mouku, máslo, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.

2

Těsto na pomoučněném válu rozválíme a přendáme do koláčové formy vytřené máslem. Těsto přitlačíme do krajů a zarovnáme, propícháme vidličkou, aby v troubě nenaběhlo.

3

V kastrůlku rozehřejeme kousek másla s cukrem (asi 3 lžíce), necháme rozpustit., ze směsi vznikne karamel. Jablka oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Jablka promícháme s karamelem a přesypeme na těsto.

4

Koláč dáme do předehřáté trouby na 220 °C 10 minut zapéct.

5

Mezitím připravíme krém, kterým koláč zalijeme. Do mísy vyklepneme 2 vejce, přidáme 4 lžíce cukru, asi 1-2 dl smetany, promícháme. Krémem zalijeme koláč a necháme v troubě na 200 °C ještě 20 minut dopéct. Při servírování ozdobíme lístkem máty.

Jablečný koláč s Calvadosem Foto:

Jablečný koláč s Calvadosem Foto:

Jablečný koláč s Calvadosem, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama