Jablečný crumble s křupavou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Jablečný crumble s křupavou krustou Foto:
Jablečný crumble s křupavou krustou
Foto: Darina Křivánková

Crumble je skvělým řešením pro ty, kteří si netroufají na práci s těstem, ale přesto by rádi připravili dobrý ovocný koláč. Tohle je totiž něco jako koláč bez těsta – prostě ovoce zapečené s křupavou drobenkou. A další výhoda? Je to rychlovka a skoro bez práce :)

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
Náplň:
jablka 6 ks
hruška 1 ks
třtinový cukr 2 lžíce
mletá skořice 1 lžička
máslo 1 lžíce
šťáva asi z 1/2 citronu
Krusta:
špaldová mouka 120 g
máslo 100 g
Postup
1

Troubu vyhřejte na 200 °C. Jablka i hrušku zbavte jádřinců, nakrájejte na větší půlměsíčky a dejte je do mísy. Přidejte zbylé ingredince, vše promíchejte a směs rozprostřete do středně velké zapékací mísy nebo malého pekáče.

2

Vločky promíchejte s moukou a cukrem, poté přidejte na kostičky nakrájené chladné máslo a začněte vše propracovávat, dokud nevznikne jemná směs podobající se mokré strouhance. Díky tomu získáte na konci pečení krásně křupavou krustu.

3

Připravenou směs rovnoměrně rozprostřete po ovoci a pekáč šoupněte do trouby. Crumble pečte asi 40 minut, na povrchu by měl mít hezky křupavou krustu a uvnitř by měl bublat.

4

Upečený crumble naberte, dobře to jde velkou lžící, a rozdělte na porce. Přidejte kopeček smetany a posypte moučkovým cukrem.

Článek

Crumble - nejrychlejší letní dezert  Foto:

Crumble: nejrychlejší letní dezert s křupavou pokličkou

Léto s nádechem staré dobré Anglie… Pijete čaj a z misky uždibujete svůj crumble. Nejjednodušší a nejuniverzálnější anglosaský moučník, který budete chtít dělat pořád...
Videa

reklama

reklama