Jablečné lívance s ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Jablečné lívance s ricottou Foto:
Jablečné lívance s ricottou
Foto: isifa.com

Dejte lívancům nový šmrnc přidáním plátku jablka ještě před smažením! Nejenže to skvěle vypadá, ale moc dobře to i chutná. Opečené jablíčko je šťavnaté, lehce změklé a velice chutné :)

Suroviny
bílky 4 ks
žloutky 4 ks
sýr ricotta 350 g
mléko 250 ml
prášek do pečiva 5 ml
změklé máslo 30 g
jablka, nařezaná na asi 1 cm silné plátky 2 ks
javorový sirup (při servírování)
Postup
1

Vyšlehejte žloutky, ricottu a mléko do jemného krému.

2

Mouku a pečicí prášek prosijte společně a vmíchejte do žloutkové hmoty.

3

Bílky vyšlehejte do jemné a co nejpevnější hmoty a velkou lžící jemně vmíchejte do žloutkové směsi ve dvou dávkách. Míchejte opatrně, aby těstíčko nesedlo.

4

V pánvi rozehřejte trochu másla, vložte do něj plátek jablka a na něj 2 lžíce těsta. Smažte lívanec z obou stran do zlatohněda. Postup zopakujte se zbývajícími jablky a těstem. Servírujte s horkým javorovým sirupem.

Videa

reklama

reklama