Jablečná omáčka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jablečná omáčka  Foto:
Jablečná omáčka
Foto: Darina Křivánková

Jablečná omáčka je pro nás možná trochu netradiční, ale určitě ji zkuste – mile vás překvapí. Je trochu sladká, trochu pikantní, trochu slaná a výborně se hodí k méně výraznému masu, jako je kuřecí nebo krůtí.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
větší jablka 2 ks
cibule 2 ks
strouhaný kokos 2 lžíce
kokosové mléko 200 ml
kari koření 4 lžičky
sůl
Postup
1

Strouhaný kokos namočte do dobře rozmíchaného kokosového mléka. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte jablka a pár minut nechte dusit. Přisypte kari, vmíchejte rajčatový protlak a kokosové mléko se strouhaným kokosem. Vařte na mírném ohni a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Chuť zvýrazněte špetkou soli. Výsledná konzistence by měla být hustší a trochu na skus.

2

Jablečnou omáčku podávejte k masu, například ke kuřecímu.

Jablečná omáčka  Foto: Jablečná omáčka; foto: Darina Křivánková

Recept

Kořeněné jablečné čatní  Foto:

Kořeněné jablečné čatní

Nemusíte se stresovat běháním po obchodech a shánět dárky na poslední chvíli. Provoňte si byt přípravou tohoto výborného pikantního čatní. Je pěkně kořeněné a nejlépe se...
Videa

reklama

reklama