Italský těstovinový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Italský těstovinový salát Foto:
Italský těstovinový salát
Foto: Kuchařka pro mého muže

Tento rychlý těstovinový salát bez problému nahradí i večeři. Ančovičky mu dodají lehce netradiční chuť.

Suroviny
kvalitní těstoviny farfalle nebo fusilli 500 g
třešňová rajčátka 30 ks
ančovičky (sardelové filety) 1 plechovka
mozzarella v nálevu 200 g
kapary (naložené v nálevu nebo v soli) 2 lžíce
čerstvá bazalka 15 lístků
bílý vinný ocet 2 lžíce
sůl
Postup
1

Ze všeho nejdříve si uvařte těstoviny – vezměte si k ruce velký hrnec, naplňte jej dvěma litry vody a přiveďte k varu.

2

Jakmile se voda dostane do náležitého varu, nasypte do ní hrst soli a hned poté přihoďte těstoviny. Promíchejte je a nechte je vařit bez pokličky dle návodu na obalu.

3

Vyzkoušejte, zda jsou těstoviny uvařené. Je-li při ukousnutí měkká, avšak v samotném středu lehounce natvrdlá, pak je „al dente“, jak říkají zkušení Italové. Úspěšně uvařené těstoviny slijte přes cedník a nechte je chvilku okapat.

4

Těstoviny přesuňte do velké mísy. Pokropte je 6 lžícemi extra panenského olivového oleje spolu se 2 lžícemi bílého vinného octa a všechno to spolu dobře promíchejte.

5

Nyní se pusťte do přípravy ostatních surovin. Třešňová rajčátka opláchněte pod studenou vodou, osušte je nebo nechte okapat a překrájejte je na poloviny. Ančovičky taktéž překrájejte na poloviny. Mozzarellu rozkrájejte na přibližně centimetrové kostky. Kapary jen vylovte ze skleničky a bazalku nadrobno nasekejte ostrým nožem.

6

Nyní vše smíchejte s těstovinami. Ještě přidejte něco málo soli a čerstvě mletého pepře. Salát promíchejte tak, aby se vše prolnulo se vším. Nebojte se použít ruce, jen tak si totiž budete jistí, že se všechny ingredience pořádně propojily.

7

Italský těstovinový salát podávejte bez otálení, nebo ho uložte do lednice a servírujte vychlazený.

Italský těstovinový salát Foto: Kuchařka pro mého muže

Italský těstovinový salát, Foto: Kuchařka pro mého muže

 

Kuchařka pro mého mužePořádná kuchařka pro pořádnýho chlapa!

Kuchařka pro mého muže

Veronika Zemanová

Kuchařka pro mého muže Veroniky Zemanové obsahuje skvělé recepty na polévky, hlavní chody i sladká jídla a velmi podrobné pracovní postupy, včetně postupových fotografií a obrázků výsledných pokrmů. Muž neuvyklý vaření zde najde také užitečné rady a tipy. Veronika s láskou, bez jakéhokoliv poučování a peskování poradí, co uvařit, když zůstane chlap sám doma, když chce uvařit pro ženu, pro partu kamarádů nebo bandu dětí, i když se rozhodne něco málo shodit. Ženy do ní můžou vepsat věnování, do každého receptu pak oslovení!

Vydává nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz; začátek června 2014

Videa

reklama

reklama